UŞAK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönemi Başladı

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönemi Başladı

Yarıyıl tatilinin sona ermesinin ardından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı ikinci yarıyılı, düzenlenen törenle başladı. Necati Özen Anadolu Lisesinden düzenlenen törene Valimiz Sayın Dr. Turan ERGÜN, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ÇAKIN ve İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Halil YÜCEL katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Valimiz Sayın Dr. Turan ERGÜN, ikinci yarıyılın tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, öğrencilere derslerinde başarılar diledi. Valimiz Sayın Dr. Turan ERGÜN,  Uşak'taki bütün kurum ve kuruluşların öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitim-öğretim almaları için çalıştıklarını belirtti.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Halil YÜCEL de yaptığı konuşmada öğrencilerin bilgi ve deneyimlerini artıracakları, yeni beceriler kazanacakları ve yeteneklerini keşfedecekleri bir yolculuğun ikinci dönemine hep birlikte adım attıklarını ifade etti. Eğitimin sadece sınıflarda öğrenilenlerle sınırlı olmadığını belirten İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Halil YÜCEL konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu yeni dönem, sizlerin bilgiye açlığını doyurmanın yanı sıra, hayallerinizi gerçekleştirmeniz için de bir fırsat sunuyor. Gerçek eğitim, yaşamın kendisiyle etkileşime girdiğimizde, deneyimlerimizden ve içsel olarak gelişmemizden kaynaklanır. Günümüzde eğitim tüketmekten üretmeye geçmeyi sağlayan ateşleyici güç durumundadır. Üretkenlik sadece yapabileceklerimizle değil, yapmak istediklerimizle de ilgilidir ve aynı zamanda iç huzurumuzu ve toplumumuza katkımızı artıran bir süreçtir. Sadece bilgiyi öğrenmek değil, aynı zamanda nasıl düşüneceğimizi, nasıl hissedeceğimizi ve nasıl davranacağımızı öğrenmek önemlidir. Disiplin, çalışkanlık, dürüstlük ve hoşgörü gibi erdemler hayatınızın her alanında rehberiniz olsun. İçsel gücünüzü keşfettiğinizde, sadece kendi hayatınızı değil, aynı zamanda dünyayı da dönüştürebileceğinizi unutmayın."

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Dr. Turan ERGÜN, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ÇAKIN ve İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Halil YÜCEL öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet ettiler. Necati Özen Anadolu Lisesindeki ikinci yarıyıl açılış programı il protokolünün sınıflarda öğrencileri ziyaret etmelerinin ardından sona erdi.

 

05-02-202405-02-202405-02-202405-02-202405-02-202405-02-202405-02-202405-02-2024

Cumhuriyet Mahallesi İbrahim Tahtakılıç Caddesi No 45/1 64200 / UŞAK - 0 276 280 64 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.